Kenali Jenis Jenis Maskara Yang Sesuai Untuk Lentikkan Bulu Mata

Antara 4 item utama yang WAJIB ada dalam handbag. Cushion Foundation, Lipstick, Blusher dan Mascara. Untuk makeup yang simple, ringkas dan Fresh. Tapi Mascara ni ada banyak jenis kan? Jom kenali jenis jenis Mascara. Large brush ni sesuai yang ada bigger eye shape, dan ianya bantu untuk stretch kan lagi bulu mata. Brush ni yangRead more…

Beauty 101: Langkah Yang Betul Untuk ‘Skin Care Routine’

Banyak sangat produk skin care kat luar, dan banyak juga yang kita beli sampai tak tahu nak pakai yang mana satu. Yang paling annoying bila dah try banyak sangat prdouk lepas tu tak ada kesan pun.  Adakah Skin Care Routine anda, cara yang betul.? Ni untuk pagi, paling penting muka mesti cuci bersih. Lepas applyRead more…

Bagaimana nak pilih shade yang sesuai dengan tona warna kulit?

Bila nak mekap, benda pertama yang nak pilih mesti warna Lipstick betul tak? Warna lipstick boleh menaikkan seri muka atau boleh rosakkan the whole look. That’s why, sangat penting untuk pilih warna yang sesuai dengan tona kulit. Langkah Pertama; Tentukan warna kulit Ualls. Ada lima jenis tona kulit, fair, light, medium, tan and deep. UntukRead more…

What Are Chapped Lips? What Are The Causes and How to treat Chapped Lips?

What are chapped lips? Chapped lips are dry, cracked and peeling lips, which may cause your lips itchy and red. This is because of two reasons:  The skin protecting our lips is much thinner  Lips do not have pores, meaning no sweat or oil glands available to keep them hydrated. What causes chappedRead more…

× Need Help? Lets Chat